Page arrow

'Sve je lako kad si mlad?'

Large nova fotka
Utorak
18.01.2022.

Mladost je uzbudljiva, lijepa i zabavna, no katkad zna biti teška i ćudljiva. To je prijelomno životno razdoblje. Nalazite se na razmeđu djetinjstva i odrasle dobi. Zajedno s drugima, a opet sami. Roditelji stoje sa strane i ne shvaćaju ništa, ma koliko se trudili. Norveška spisateljica i glumica Linn Skåber razgovarala je s mladima o životu, prištićima, osjećajima, miru, čežnji… Prikupljene materijale iskoristila je za pisanje malih tekstova o velikim temama – iz perspektive mladih.

Inspirirani tom odličnom knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato Mladima, u V.B.Z.-u su odlučili pokrenuti literarni natječaj za mlade do 18 godina pod nazivom Sve je lako kad si mlad? Pozivaju mlade da se raspišu o temama koje ih danas muče, o čemu sanjare, što ih ljuti i inspirira, što ih živcira. Uostalom, kako je to kada se one najbolje godine poklope s pandemijskim, bilo da je riječ o crtici iz života ili o fiktivnoj priči.

Uvjeti natječaja:

  • priče se pišu samo na hrvatskom jeziku
  • može se prijaviti samo jedna priča (prethodno neobjavljena)
  • priče duljinom ne smiju imati više od 4000 znakova s razmacima
  • potrebno je poslati i kratku biografiju
  • priče trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx (Arial; veličina slova 12 točaka, prored 1.5)
  • priče se šalju isključivo na e-mail vbzurednistvo@vbz.hr  uz obaveznu naznaku – 'Za V.B.Z-ov natječaj Sve je lako kad si mlad?'
  • uz priču je potrebno poslati privolu o zaštiti osobnih podataka koja se nalazi ovdje.

Natječaj je otvoren do 31. siječnja u 23:59 sati. Radovi koji budu poslani nakon roka ili ne zadovolje navedene uvjete neće biti razmatrani. 

Priče će ocjenjivati žiri u sljedećem sastavu: urednica Sandra Ukalović, prevoditeljica i stručna suradnica V.B.Z-a Nikolina Dadić, voditeljica društvenih mreža V.B.Z-a Vedrana Bibić, urednica dječjih knjiga Aleksandra Stella Škec i urednica Koraljka Penavin kao predsjednica žirija.

Deset priča koje uđu u uži izbor za nagrade objavit će se u nedjelju, 7. veljače, na mrežnoj stranici V.B.Z-a, a tri najbolje priče objavit će se u ponedjeljak, 15. veljače, na svečanom proglašenju u V.B.Z-ovoj knjižari u Zagrebu. 

Ostale detalje o natječaju provjerite ovdje

Možda će vas zanimati
Na blic
Homepage thumbnail slike 689 01.03.2022.

Blic pitanja: Anđela Zrnić

Anđeli Zrnić, pobjednici V.B.Z.-ova Natječaja za kratku priču za mlade 'Sve je lako kad si mlad?', postavili smo nekoliko blic pitanja!

Piše: Ivana Dražić

Na blic
Homepage thumbnail image0 25.02.2022.

Blic pitanja: Roko Juretić

Roku Juretiću, pobjedniku V.B.Z.-ova Natječaja za kratku priču za mlade 'Sve je lako kad si mlad?' postavili smo nekoliko blic pitanja.

Piše: Ivana Dražić

Proza
Homepage photo 1495968283540 e1df41995ba6 22.02.2022.

Sve je lako kad si mlad

Donosimo priču Anđele Zrnić, koja je na Natječaju za kratku priču za mlade V.B.Z.-a 'Sve je lako kad si mlad?' osvojila prvo mjesto u kategoriji priča mladih od 15 do 18 godina.

Proza
Homepage photo 1604118469935 7a9ff84bef1b 22.02.2022.

Šoping groznica

Priča Roka Juretića, koji je na Natječaju za kratku priču za mlade V.B.Z.-a 'Sve je lako kad si mlad?' osvojio prvo mjesto u kategoriji priča mladih do 14 godina.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu