Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
Booksa u parku 2023 - prošla događanja
Booksa u parku 2023
30.06.2023. u 18:00 @ Booksa

Škart i NEpraktične žeNE (SRB) | Friški zidnjaci – Prezentacija i aukcija

U okviru festivala Perforacije 2023. kolektiv Škart i Dominopozivaju vas na prezentaciju i express aukciju friških zidnjaka  Zidnjaci su osmišljeni na radionici Misle i misli na platno se stisli sa zagrebačkim umirovljenicima iz Doma Park na Pešćenici koju od 18. do 22.6. vodi Škart i NEpraktične žeNE, a predložene ideje, stihove i oblike na platno veze udruga vezilja iz sela Kovačica.  

Booksa u parku 2023
30.06.2023. u 17:00 @ Booksa

Okrugli stol: Performans kao znanstveni žanr

Udruga Domino u sklopu festivala Perforacije predstavit će okrugli stol kojem je cilj otvoriti dimenzije ka daljem znanstvenom promišljanju žanra kako bi otvorili pitanja na koja tek treba pronaći odgovore.

Booksa u parku 2023
29.06.2023. u 17:00 @ Booksa

Javna tribina: Homofobija i transfobija u medijima u Hrvatskoj

Dugine obitelji i Seksizam naš svagdašnji prepoznali su problem homofobnog i transfobnog izvještavanja koji zahtijeva javnu pažnju!

Booksa u parku 2023
28.06.2023. u 19:00 @ Booksa

Festival Prvi prozak na vrh jezika

I ove godine Festival Prvi prozak na vrh jezika donosi bogat program i predstavlja mnoštvo autorica i autora u parku ispred Bookse!

Booksa u parku 2023
28.06.2023. u 17:00 @ Booksa

Okrugli stol: Performans i svakodnevica (Ponuda i potražnja)

Ideja okupljanja je skrenuti pozornost na svakodnevicu i umjetnika i publike te locirati gdje im se mogućnosti i očekivanja susreću, a gdje razilaze.

Booksa u parku 2023
27.06.2023. u 20:00 @ Booksa

Radionica poezije Dorte Jagić: polaznici/e čitaju

U parku ispred Bookse održat će se čitanje pjesama polaznica i polaznika radionice pisanja poezije koju vodi Dorta Jagić.

Booksa u parku 2023
27.06.2023. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club: 'Vremensko utočište' Georgija Gospodinova

U lipnju Booksin Book Club čita debitantski roman 'Vremensko utočište' bugarskog pisca Georgija Gospodinova za koji je prije par dana osvojio prestižnu Međunarodnu nagradu Booker.

Booksa u parku 2023
21.06.2023. u 20:00 @ Booksa

Book&zvook audio originali

U sklopu 'Bookse u parku' platforma book&zvook predstavlja biblioteku izvornih audio izdanja, desetak naslova osmišljenih za medij zvuka i ostvarenih samo u njemu.

Booksa u parku 2023
21.06.2023. u 18:00 @ Booksa

Promocija knjige: 'Pustolovine Chine Iron' Gabriele Cabezón Cámare

Domino u Booksin park donosi promociju novog izdanja iz svoje biblioteke u sklopu programa Leqtira: Čitanje queera: trans-roman 'Pustolovine Chine Iron' nagrađivane argentinske spisateljice Gabriele Cabezón Cámare.

Booksa u parku 2023

Ako ćete lipanj provesti zatočeni u gradu ili ako nas već s nestrpljenjem čekate, imamo dobre vijesti za vas – vraća se Booksa u parku! Za vas smo pripremili bogat književno-umjetnički program u suradnji s našim prijateljima i susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom.

Na platou pred Booksom pored Grginog kipa čeka vas mnoštvo sadržaja koje smo pažljivo i s ljubavlju smišljali za vas. Uz svježu limunadu, Booksin ledeni čaj ili kavu i, svakako, knjigu pronađite nešto za sebe – zajedno ćemo se družiti, educirati i zabavljati! Čekaju vas odlične knjige na Sajmu malih izdavača kojim otvaramo program, zanimljive tribine nastale u suradnji s izdavačkim kućama, Goethe institutom, udrugom Domino, Hrvatskim društvom pisaca, cjelodnevno druženje s Volonterskim centrom Zagreb. Nastupit će zvijezde Booksina književnog programa i radionica kreativnog pisanja, slavit ćemo prijateljstvo na glazbenoj Škrabici za Antu na kojoj će nastupiti glazbenica i glumica Ivana Starčević s prijateljima i prijateljicama (pripremamo vam i koncerte iznenađenja!). Subote ujutro rezervirane su za najmlađe s kojima ćemo čitati i crtati u suradnji s autori(ca)ma iz Oaza Books. Upoznat ćete mlade autore i autorice na književnom festivalu „Prvi prozak na vrh jezika” kojim ćemo zaključiti program i otići na zasluženi ljetni odmor.

Dođite i otkrijte novu knjigu, poslušajte zanimljive razgovore i čitanja, družite se s nama da nam ljeto u gradu bude bezbolnije! Možda upoznate nekoga!

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu