Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Fotografija: Kyril Rubinstein.

Četvrtak
26.05.2022.

Na svibanjskom izdanju tribine Učitavanje gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Moderatori, kao i uvijek, Martin Majcenović i Vigor Vukotić s njima su razgovarali malo o književnosti, poeziji i prozi, malo o svemu drugome. Detalji u videu!

Marina Negotić (1989., Split) završila je studij kroatistike i portugalskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga usavršavala se u Portugalu, gdje je završila studij portugalskog jezika i kulture na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Coimbri. Šest je godina radila u izdavačkoj kući Hena com kao lektorica i urednica strane proze. Lektorski potpisuje stotinjak djela, a urednički preko trideset. Članica je Translaba – laboratorija za književno prevođenje. Objavljivala književne kritike u e-biltenu Cekateka, časopisu Stav i na portalu Strane, a kratke priče na portalu Kritična masa i na portalu Strane. Vlasnica je obrta za uredničke, lektorske i prevoditeljske poslove Lovac u tekstu. Živi i radi u Zagrebu.

Ignac Ratković student je druge godine studija jednopredmetne komparativne književnosti s prebivalištem u Križevcima. Ima 20 godina, sudjelovao je na nekoliko događaja vezanih uz stvaranje ili dijeljenje poezije kao što su Pamela, Govorimo glasnije i Dnevnik poezije.

Možda će vas zanimati
Video
28.07.2023.

Učitavanje: Ivana Miloš i Hana Matejašić

U posljednjem izdanju tribine 'Učitavanje' moderatori Martin Majcenović i Vigor Vukotić ugostili su dvije mlade pjesnikinje: Ivanu Miloš i Hanu Matejašić

Poezija
15.05.2023.

A htela sam (izbor)

Ususret gostovanju u Booksinom književnom programu, donosimo izbor iz poetsko-proznog eksperimenta 'A htela sam' Maje Solar.

Poezija
18.04.2023.

Nikola Serdar - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Nikole Serdara, mladog pjesnika pohvaljenog na natječaju Goran za mlade pjesnike. 

Poezija
17.04.2023.

Vid Bešlić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Vida Bešlića, dobitnika nagrade Goran za mlade pjesnike.

Video
05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Poezija
22.04.2022.

Antonio Karlović - izbor pjesama

Antonio Karlović gostovat će na tribini 'Učitavanje' i tim povodom donosimo izbor njegovih pjesama.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu