Page arrow

Životinje na Monte Libriću u Puli

Large 1

Dominik Vuković. 

Petak
20.05.2022.

Poznati pulski Festival dječje knjige Monte Librić svoje će petnaesto izdanje održati u potpunosti uživo i, baš kao nekad, ugostiti brojne pisce i spisateljice, promovirati najnoviju produkciju hrvatske dječje književnosti, organizirati literarne radionice, kazališne predstave, projekcije filmova i najveći sajam knjiga za djecu.

Brojna zanimljiva događanja moći ćete posjetiti od 6. do 12. lipnja 2022. godine u pulskom gradskom parku, koji domaći nazivaju Kukuriku park, nadomak Dvojnih vrata. 

Tema ovogodišnjeg izdanja je Librić Zoo Park, a pozornost će se usmjeriti na alegoriju priče u kojoj glavnu ulogu imaju životinje. Okosnica programa i ovoga će puta biti poznati Piknik s autorom u kojem će se predstaviti naslovi autora i autorica koji su svoju inspiraciju uglavnom potražili u životinjskom svijetu, a životinje izašle iz knjiga i mašte doći će i u stvarnost. Pripazite, možda vas na sajmu knjiga dočeka i neočekivani gost - kraljevski piton!

Izdvojili smo samo neka od književnih imena koja su dio festivalskog programa. Olja Savičević Ivančević, uz ilustratoricu Luciju Mrzljak, predstavit će slikovnicu Moj prijatelj Mačkodlak, dok poznata glumica i pjevačica Mila Elegović stiže s prvijencom za djecu, zbirkom pjesama Zašto ptice pjevaju?. Koraljka Milun prezentirat će roman Baton i Roni, umjetnica Branka Hollingshworth Nara govorit će o slikovnici Bocka, ilustriranoj prema priči Bruna Mezića, a umjetnik, ilustrator i kipar Svjetlan Junaković dolazi sa svojom autorskom slikovnicom Tata u pidžami

Dvojezična komponenta Librića istaknuta je tradicionalnim programom Più che una storia koji nastaje u partnersko-kreativnoj suradnji sa Zajednicom Talijana Pula. Talijanske autore ovog pute predvode Vincenzo Stera i Daniele Dibiaggio s knjigom Zoo party te David Conati i Gianluca Passarelli naslovom Salviamo l'ambiente e l'energia. Za scenske izvedbe i radionice zaduženi su glumci Petra Blašković i Luka Juričić.  

Detalje programa možete provjeriti ovdje. Provedite vrijeme u parku i naučite nešto o neraskidivoj vezi čovjeka s prirodom i životinjama!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu