Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Treće izdanje festivala ŠKURE

Foto: Festival ŠKURE.

Četvrtak
14.09.2023.

Domaći i regionalni glasovi okupit će se na još jednom festivalskom izdanju Šibenske književne ure - Festivala ŠKURE, i to po treći put od 21. do 23. rujna u Kući umjetnosti Arsen i na Maloj loži.

U tri dana festival će okupiti brojne autorice i autore iz cijele regije te promovirati književno stvaralaštvo kroz raznovrsne događaje, kao što su književne tribine, promocije knjiga, gostovanja te poetski susreti.

U Krešimirovom gradu na književnoj pozornici tako će nastupiti i o svojim knjigama govoriti Glorija Lujanović, Nataša Govedić, Dora Šustić, Robert Perišić, Magdalena Blažević, Zoran Žmirić, Damir Karakaš i drugi. 

Iz programa vrijedi izdvojiti i radionicu pod nazivom Glumac ima vremena za Dubravku Ugrešić – Štefica Cvek u raljama života, posvećenu scenskoj igri, koju će voditi Leon Lučev i Jelena Graovac Lučev. U sažetom i fokusiranom radu polaznici će uz njihovo vodstvo istraživati tekst Štefica Cvek u raljama života, savladati vještine interpretacije, stajanja na sceni, dijeljenja s publikom i scenskog nastupa na pozornici. Za sudjelovanje je potrebna prijava, a ostali detalji dostupni su na linku.

I ove će godine u subotu, posljednjeg dana festivala biti dodijeljena regionalna književna nagrada 'Stjepan Gulin' za najbolju objavljenu knjigu poezije, evo i finalista.

Detaljan program provjerite ovdje.

Pakiramo se za Šibenik!

Izvor: Kuća umjetnosti Arsen.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu