Page arrow

Promocija knjige Sare Kopetzky Bajić 

Large novo 1

S naslovnice knjige.

Petak
13.05.2022.

"Gledamo se i pitamo tko će koga pretvoriti u kamen."

Ne brinite, Meduza nije u blizini! Ovaj intrigantni citat posudili smo s naslovnice zbirke kratkih priča Više ne znam tko si Sare Kopetzky Bajić kako bismo najavili njezino predstavljanje u petak, 20. svibnja 2022., u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Autorica će o knjizi razgovarati s Ružicom Gašparov.

Radi se o autoričinoj četvrtoj knjizi u kojoj je nanizano dvadeset i šest kratkih priča. Sve se one bave ljudima i njihovim odnosima, od partnerskih, čitavog spektra obiteljskih, do poslovnih. Baviti se međuljudskim odnosima znači govoriti o njihovim krizama i nedostacima, o dinamikama u kojima staro nestaje, a novo nastaje. Disfunkcionalni odnosi reproduciraju i takve ljude, pa u nekoliko priča imamo posla i s, psihijatrijski gledano, graničnim slučajevima, kojima je manipulacija izvor moći i obrambeni mehanizam, istaknuo je Kruno Lokotar

Dodao je kako Kopetzky Bajić za ostvarenje svojih ciljeva bira jednostavan, čist i pregledan jezik, dostupan svima, jezik koji se lako prati, a koji piše priče koje će nas zavrtjeti kao perilica uključena na program ispiranja krivnje, jer to je i najčešći motiv ovih priča.

Na Booksi imate priliku čitati Sarinu kolumnu Autorica vs. svijet u kojima piše o pisanju, ljubavi prema čitanju i problemima koji su vezani uz te dvije naizgled bezopasne radnje u suvremenom svijetu.

Ostavljamo vas da u glavi proradite sliku perilice koja ispire krivnju ili, kako biste odagnali svaku sumnju, jednostavno dođite na predstavljanje knjige!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu