Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Novo ruho portala Booksa.hr!

Large untitled design
Četvrtak
19.11.2020.

Ako ste ušli u ovaj članak, iz naslova vam je vjerojatno sve jasno – danas, 19. studenog 2020. porinuli smo novi dizajn portala Booksa.hr!

Sadržajno smo još uvijek isti portal, a ako ste se dobro snalazili na starome (super zbog vas!) – ovaj će vam biti piece of cake.

Dakle, čemu sve ovo?

Počeli smo s malo zbrke i puno snova! Naime, nakon provedene ankete, razgovora s nekolicinom pratitelja, fokus grupe posvećene isključivo temi informiranosti o Booksinim online i offline aktivnostima, shvatile smo da postoji nemala zbrka u razumijevanju i snalaženju na portalu te stranici kluba Booksa. I tako je krenulo!

Zasukale smo rukave, nazvale Andrijanu Švajcer, koja nas je vodila kroz čitav ovaj proces, a nije bio kratak, kontaktirale Slobodnu domenuBranimira Šlosera i Mladena Katanića, i to je bio početak procesa čiji je rezultat upravo pred vama.

Razvrstavale smo kartice, planirale, crtale, kemijale itd. A kad smo napokon imale okvirnu strukturu te plan integracije portala i kluba u jedan sajt – Mladen nam je predložio i potpuno novi dizajn, ovaj pred vama, koji jednostavno nismo mogle odbiti. 

Evo kako je to izgledalo na samom početku:

thumbnail-Na-izbornik
Razvrstavale smo kartice s kategorijama.

thumbnail-IMG-20200117-122415
Pa smo planirale sadržaj na početnoj stranici.

image
Malo smo i crtale početnu stranicu... (manje ili više uspješno).

Trajalo je – nećemo otkriti koliko – ali sasvim sigurno se isplatilo! Nadamo se da vam se dizajn sviđa, a potpuno smo uvjerene da je snalaženje sad kudikamo lakše. Portal Booksa.hr, kao što smo u uvodu napisale, sadržajno je i dalje isti portal – sve je tu: i kritike, i kolumne, i razgovori u svim oblicima, i proza i poezija, i aktualnosti, i baza knjiga; a za one među vama koji su se ipak brzo snalazili i pronalazili stranice kluba Booksa – sve je ovdje: U klubu!

Jučer nije davna prošlost, ali jednom će biti, i zato neka se ovdje nađe jedan video koji prikazuje kako je portal još jučer izgledao:

Naravno, ne možemo zaključiti ovaj članak, a da još jednom ne zahvalimo ljudima koji su napravili ogroman posao – Andrijani Švajcer, Branimiru Šloseru i Mladenu Kataniću. Hvala i svima koji su na bilo koji način bili uključeni u ovaj proces, koji su komentirali i davali povratne informacije, sve ih jako cijenimo!

Jasno, zanimaju nas i vaši dojmovi, a možete nam ih javiti na mail: booksa@booksa.hr.

Sretno vam korištenje novog dizajna!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu