Page arrow

'Klik na književni link - pisci govore' o knjigama za djecu i mlade

Large fotka

Foto: Screenshot 'Youtube'

Četvrtak
13.01.2022.

Svi se sjećamo najdražih knjiga iz djetinjstva. Sigurni smo, i oni koji nisu pretjerano voljeli lektiru, pročitali su Trojicu u Trnju, O mamama sve najbolje, Bum Tomicu... Zahvaljujući Hrvatskom školskom muzeju, mali i veliki imaju priliku upoznati se s omiljenim spisateljicama i piscima koji su aktivni i danas. 

Hrvatski školski muzej predstavio je Klik na književni link – pisci govore, seriju susreta s poznatim hrvatskim književnicima za djecu i mlade s ciljem poticanja zanimanja za knjigu i čitanje. Poznati pisci govore o svom djetinjstvu i školovanju, svojim književnim počecima, najdražim knjigama iz djetinjstva, o vlastitim čitateljskim navikama, otkuda crpe inspiraciju za književno stvaralaštvo... Tako su se pred objektivom našli Pavao Pavličić, Silvija Šesto, Darko Macan i drugi. 

"Vjerujemo da će predstavljanje pisaca na nekonvencionalan način putem medija bliskog djeci i mladima s jedne strane potaknut afirmativan trend prema čitanju kao aktivnosti u slobodno vrijeme, a s druge strane ovi kratki videoprilozi s piscima u glavnim ulogama mogu biti motivacijski uvod u nastavi književnosti", poručuju iz Hrvatskog školskog muzeja. Na ovaj način promiče se i populariziraju klasici hrvatske dječje književnosti, kao i književna djela suvremenih pisaca za djecu i mlade koja se nastoje približiti publici što, u svakom slučaju, pozdravljamo. 

Provjerite što kaže Pavao Pavličić o tome za koga je lakše pisati, kojih se knjiga iz djetinjstva i danas rado sjeća i čitaju li danas djeca dovoljno. 

Sve objave mogu se pratiti na mrežnim stranicama i YouTube kanalu Hrvatskog školskog muzeja. 

Izvor: Facebook

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage old men 03.12.2018.

Mudrost humora

Najveća vrlina eseja 'Pohvala starosti' Pavla Pavličića je u zabavnom, (auto)ironičnom tonu koji dominira u tekstu.

Piše: Vladimir Arsenić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu