Page arrow

Francuski uspjeh 'Crvene vode'

Large untitled design   2021 09 08t150321.778

S naslovnice romana.

Srijeda
08.09.2021.

Lijepe vijesti za domaću književnost stižu iz Francuske. Ondje je nedavno preveden roman Crvena voda književnika i novinara Jurice Pavičića, a ubrzo nakon toga počeo je i skupljati nagrade. 

Najrecentnije priznanje jest nagrada Transfuge za najbolji strani krimić koju dodjeljuje je istoimeni francuski mjesečnik za kulturu, i to u trinaest kategorija, među kojima su i one za zbirku eseja, knjigu o umjetnosti i knjigu o filmu.

U srpnju je pak Crvenoj vodi nagradu dodijelio festival Quais du polar u Lyonu. Riječ je o nagradi Le Point du Polar européen za najbolji kriminalistički roman europskog autora, napisan na francuskom ili preveden na francuski jezik.

Roman je na francuski preveo Olivier Lannuzel, a objavila ga je izdavačka kuća Agullo. Prepoznat je, dakako, bio i u domaćim vodama, te je nakon izlaska 2017. godine dobio nagradu Ksaver Šandor Đalski i nagradu Fric, a bio je u užim izborima i za druge književne nagrade. 

Čestitke Jurici Pavičiću!

Izvor: Profil Knjiga

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu