Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Dobitnici Nagrade 'Grigor Vitez'

Large dizajn bez naslova   2023 06 07t144821.542

Naslovnice slikovnica.

Srijeda
07.06.2023.

Doznali smo dobitnike i dobitnice Nagrade 'Grigor Vitez' za dječju knjigu!

Po izboru Stručnog povjerenstva u sastavu dr. sc. Anda Bukvić Pažin (predsjednica), Manuel ŠumberacPetra Dolanjski Harni, dr. sc. Marija Ott FranolićRoman Simić, dobitnice su sljedeće:

  • Ines Marciuš Kruljac za najbolji tekst za djecu u slikovnici Djed i vještica (Mozaik knjiga, Zagreb),
  • Lada Martinac-Kralj za najbolji tekst za mladež u romanu Lajanje na svemir (Naklada Ljevak, Zagreb),
  • Vendi Vernić za najbolje ilustracije za djecu starije dobi u romanu Mjesec od papira (tekst: Milana Vuković Runjić, Vuković&Runjić, Zagreb).

U kategoriji za najbolje ilustracije za djecu mlađe dobi Nagradu su osvojile dvije ilustratorice: Nina Ivanović za najbolje ilustracije za djecu mlađe dobi u autorskoj slikovnici Biciklistička početnica profesora Fausta (Semafora, Zagreb) i Hana Tintor za najbolje ilustracije za djecu mlađe dobi u slikovnici Gdje se skriva Vedran? (tekst: Iva Bezinović-Haydon, Ibis grafika, Zagreb).

Dobitnici nagrade 'Ptičica' po izboru Dječjeg žirija Nagrade su pisac Krunoslav Mikulan u kategoriji najbolja prozna, pjesnička ili dramska knjiga za roman Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva (Naklada Ljevak, Zagreb) i spisateljica Ana Dobričić i ilustratorica Vendi Vernić za najbolju slikovnicu ili ilustriranu knjigu za slikovnicu Čarobne naočale (Mala zvona, Zagreb).

Nagrada će se svečano uručiti u petak, 16. lipnja 2023. godine u 18 sati u Maloj dvorani KD 'Vatroslav Lisinski' u Zagrebu, u organizaciji Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivača Nagrade i najstarije organizacije za djecu u Hrvatskoj.

Čestitamo!

Izvor: Savez društava 'Naša djeca'.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu