Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Angela Davis stiže u Zagreb!

Large untitled design  8
Petak
03.05.2024.

17. izdanje Subversive Festivala održat će se od 20. svibnja do 8. lipnja uz četrdeset dokumentarnih i igranih filmskih naslova, brojne panele, predavanja i promocije knjiga, tri izložbe, multimedijalna događanja te gostovanja brojnih svjetskih intelektualaca, filmaša i aktivista, sve uz ovogodišnju festivalsku temu živjeti bez kapitalizma.

Najzvučnija gošća ovogodišnjeg festivalskog izdanja je Angela Davis, istaknuta američka politička aktivistkinja, feministkinja i teoretičarka Crnog marksizma, koja se profilirala na čelu Komunističke partije SAD-a tijekom 1960-ih, a imala je bliske odnose i s Partijom Crnih pantera kroz svoj angažman u Pokretu za građanska prava. Predavanje će se održati 7. lipnja u 19h u Kazalištu Gavella, a zajednički ga organiziraju Subversive Festival, Multimedijalni institut i Booksa. Davis će se u predavanju osvrnuti na svoj dugogodišnji aktivistički i teorijski rad koji je obilježilo promišljanje, organiziranje i djelovanje protiv historijski situiranog sistemskog rasizma i karceralnog nasilja u SAD-u.

Više informacija o Angelinom predavanju stiže uskoro, a za sve informacije o Subversive Festivalu pratite njihove stranice.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu