Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Aktualni književni natječaji

Large untitled design   2023 01 20t150945.303
Petak
20.01.2023.

Ako puno pišete i pritom ste se nadali nekom znaku za motivaciju da konačno podijelite svoju poeziju i prozu, više ne morate čekati. Za vas smo pažljivo prelistali književne natječaje u tijeku koje bi bilo šteta propustiti.

Donosimo vam kronološki poredane aktualne natječaje s istaknutim rokovima, a detalje i uvjete za prijavu na svaki od njih potražite na linkovima. 

Startamo s natječajem za književnu nagradu Milivoj Cvetnić za pjesničku zbirku koji traje do 31. siječnja. Imate li u ladici pjesnički rukopis ili koloplet stihova spreman za objavu, ne čekajte posljednji tren za prijavu. Možda ste baš vi novo ime na pjesničkoj sceni. 

Okušajte se u pisanju na dijalektu (čakavici) ili pak standardno na standardu, i svoje priče i pjesme na temu Kaštela šaljite na literarno-likovni natječaj Kaštelanske štorije 2023. do 4. veljače

Posegnite za svojim bilješkama ili se prisjetite nekog putovanja koje vam je posebno značilo. Priliku da iskustvo pretočite u riječi nudi regionalni natječaj Spasimo putopis. Ovo je i super prilika za sve koji uđu u uži izbor za nagradu, s obzirom na to da ćete dobiti komentare na svoje priče kako biste unaprijedili svoje pisanje, stoga ne gubite vrijeme, rok za prijavu je do 15. veljače

Zadržat ćemo se na regionalnim natječajima i ponuditi vam još jedan. U tijeku je natječaj za zbornik Rukopisi 46 koji od autora/ica traži do 3 pjesme ili 3 kratke priče koje možete poslati do 20. veljače

Natječaj za zelenu kratku priču metaFORA Knjižnice Vladimira Nazora pustio je svoje korijenje i poziva pisce i spisateljice svih generacija i afiniteta, početnike ili već afirmirane da pošalju svoje priče, uzimajući u obzir ključne riječi poput: ekologija, održivost, zdravlje, klima, zemlja, voda, zrak, civilizacija, biotehnologija, zeleni pogledi na budućnost. Prijavite se do 15. ožujka, kada natječaj završava.

Hrvatska knjižnica za slijepe raspisala je natječaj za najbolju kratku priču koji je namijenjen slijepim i slabovidnim državljanima Republike Hrvatske starijim od 18 godina. Natječaj je od ove godine posvećen rano preminulom Seadu Ivanu Muhamedagiću, germanistu, prevodiocu, velikom poznavatelju knjige i pisane riječi. Tema natječaja je slobodna, a on traje do 18. ožujka.

Ovih dana izdavačka kuća V.B.Z. devetnaesti put raspisala je natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Rok za slanje je 25. ožujka, a detalji su na linku

Nakon ovoliko datuma i rokova, dobra stvar je što su natječaji Prozak i Na vrh jezika trajno otvoreni za autorice i autore do 35 godina, stoga ne morate nužno posezati za kalendarima. Nagrade se dodjeljuju za prozni i pjesnički rukopis, ali ipak se nemojte previše opustiti i odvažite se na prijavu što prije. 

Sretno!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu