Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Žrtve vremena': natječaj za priče i stripove

Large pexels giallo 859895

Foto: Giallo, Pexels.

Ponedjeljak
18.09.2023.

Vrijeme teče i ne zaustavlja se, nemilosrdno kreće naprijed, i u uredništvu Morine kutije to znači da se kutija ponovno otvara za primanje priča i stripova! Na redu je zimski broj Morine kutije, i to šesti po redu broj ovog online časopisa.

Primaju se originalne, prethodno neobjavljene priče i stripovi u žanrovima spekulativne fikcije na otvorenu temu i posebnu temu broja: "žrtve vremena". Tema je otvorena za što širu interpretaciju.

Vrijeme kao doslovni negativac? Putovanje kroz vrijeme koje nosi svoju cijenu ili neminovan protok eona s kojim se vaši junaci suočavaju? Besmrtnost koja nije toliko zabavna, starost koja dolazi na vrata i najmoćnijim magovima… Ili iznenadite svojim puno opuštenijim, vrckastijim, zabavnijim pogledom na temu – žrtva ne mora nužno značiti nešto mračno i sumorno! Na kraju, protokom vremena možda gubimo mladost, ali dobivamo iskustvo, znanje i mudrost. Na vama je da interpretirate ovu temu kako želite.

Osim preispitivanja koncepta vremena i onog što potencijalno gubimo u njemu, možete slati i svoje priče i stripove na otvorenu temu – na engleskom, hrvatskom i jezicima s kojih se ne prevodi. Bitno je samo da pripadaju nekome od žanrova spekulativne fikcije  – fantastike, znanstvene fantastike, horora i svega između.

Uzmete sljedeće u obzir: ne prihvaćaju se fanfiction i poezija te tekstovi i stripovi koji su već ranije bili negdje objavljeni na jeziku na kojem ste ih poslali.

Evo uvjeta za slanje priča:

  • duljina priče je od 100 riječi (drabble) do 30 000 riječi,
  • svoje priče i kratku biografiju do 100 riječi u trećem licu pošaljite na morinakutija@gmail.com, u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, zaključno do 2. studenog 2023. u 23:59 sati.

Tu su i uvjeti za slanje stripova: 

  • radovi u duljini od 1 do maksimalno 2 stranice, dovršenih priča (dakle, da nije u nastavcima),
  • trebaju biti prilagođeni čitanju na formatu 20.5 cm širine i 27.6 cm visine, u formatima JPG i PNG, u RGBu ili grayscaleu, te rezolucije minimalno 300dpi,
  • sva ostala pravila vrijede kao i za priče (može biti na jezicima koje smo istaknuli, kao i neverbalni strip; kratka biografija autora, do 100 riječi, treba biti uključena uz strip i šalje se na istu mail adresu).

Bacite se na pisanje i crtanje ili posegnite za radovima u arhivi. U svakom slučaju, sretno!

Izvor: Morina kutija.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu