Page arrow

Natječaj za rezidenciju 'Vesna Parun' na Zlarinu

Large zlarinsss

Foto: Wikipedia Commons.

Utorak
11.04.2023.

Što može kvalitetnije motivirati na pisanje, ako ne putevi kojima je kročila naša velika pjesnikinja? 

Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika raspisala je natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu.

Dvotjedna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje organizira se na Zlarinu, rodnom otoku Vesne Parun po kojoj projekt nosi ime. Obuhvaća boravak na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko-kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku i/ili na Zlarinu.

Oni koji se žele prijaviti moraju imati objavljenu barem jednu zbirku poezije, moraju imati najmanje 18 godina na datum podnošenja prijave, moraju biti hrvatski državljani i moraju održati barem jedno javno predstavljanje tijekom rezidencije.

Za prijavu je potrebno poslati dokument u PDF ili Word formatu koji sadrži: životopis (ne duži od jedne stranice) i motivacijsko pismo s obveznim obrazloženjem zašto prijavitelj/ica želi boraviti na rezidenciji, odnosno planom rada za vrijeme boravka. 

Prijave se šalju na fotopoetika@gmail.com do 1. svibnja 2023. godine u ponoć.

Ime odabranog rezidenta bit će proglašeno 10. svibnja i objavljeno na internetskoj i Facebook stranici organizatora projekta. Odabrani/a rezident/ica također će biti obaviješten/a putem e-poruke.

Sretno svima!

Izvor: Dalmatinski portal.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu