Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Nagrada Grigor Vitez

Large javni natjecaj za nagradz  grigor vitez  za 2020 Ilustracija: Hana Tintor
Četvrtak
26.11.2020.

Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator najstarije domaće nagrade za dječju književnost i ilustraciju, otvorio je natječaj za Nagradu Grigor Vitez za 2020. godinu.

Natječaj je otvoren od 25. studenog 2020. do 8. siječnja 2021. Nagrada se dodjeljuje izvornim djelima umjetničke i pedagoške vrijednosti i to književnici ili književniku za najbolje književno djelo za djecu, za najbolje književno djelo za mlade, te ilustratorici ili ilustratoru za najbolje ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi i za najbolje ilustracije u knjigama za djecu starije dobi.

Uvjeti:

Prijedlog za nagradu mogu dati izdavačke kuće, udruge i društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva Naša djeca, ogranci Matice hrvatske te sami autori/ice.

U obzir za prijavu dolaze djela autora/ica koja su pisana hrvatskim jezikom, imaju hrvatskog nakladnika te su prvi put objavljena u 2020. godini.

Uz popunjeni obrazac potrebno je dostaviti i po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice, a po izboru i kraći pismeni prijedlog (obrazloženje) naslova i autora.

Knjige i slikovnice mogu se predložiti u kategorijama književnog teksta, ilustracije ili književnog teksta i ilustracije.

Pismeni prijedlog (ispunjen obrazac) s primjercima knjiga šalje se na adresu: Savez društava Naša djeca Htvatske, Amruševa 10/IV kat, 10000 Zagreb, s naznakom za Nagradu Grigor Vitez 2020.

Sve informacije su ovdje.

Svečanost dodjele nagrade planirana je za travanj 2021., kada će biti objavljeni i rezultati. 

Izvor: Savez društava Naša djeca Hrvatske

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu