Page arrow

Jedanaesti natječaj za kratku priču

Large jan kahanek g3o5ztrk2e4 unsplash  1

Foto: Jan Kahánek, Unsplash.

 
Ponedjeljak
03.04.2023.

Kratkopričaši, pred nama je jedanaesti po redu natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor.

Vjerujemo da vam je procedura već poznata: priče mogu biti dužine do 5 novinarskih kartica (9000 znakova s prazninama) te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču.

Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče se šalju anonimno, pod šifrom. Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, adresu stanovanja, e-mail adresu i broj telefona (ovi podaci neće biti dostupni žiriju). 

Priče šaljite na e-mail infogks@samobor.hr ili klasičnom poštom na adresu: Gradska knjižnica Samobor Krležina 9, 10430 Samobor, sve do 1. lipnja 2023. godine

Draženki Robotić, koja u ime knjižnice kontinuirano sudjeluje u radu žirija, ovoga puta pridružit će se književnica i novinarka Božica Brkan i književnik Alen Brlek.

Najbolje priče bit će proglašene i novčano nagrađene (1. nagrada 400 EUR; 2. nagrada 350 EUR; 3. nagrada 250 EUR) u rujnu 2023. godine na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor. Odabrat će se i dvadesetak priča koje će se objaviti u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor i na mrežnim stranicama Knjižnice. 

Natječaju i ove je godine dodana „Kvaka 23“. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.

Sretno svima!

Izvor: Gradska knjižnica Samobor.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu