Page arrow
06.12.2023. u 20:00 @ Booksa

Poetska večer Klasične gimnazije i XVI. gimnazije VI

Large untitled design  15
Petak
01.12.2023.

Poetsko druženje s gimnazijalcima za Svetog Nikolu, i to učenicima Klasične gimnazije i XVI. gimnazije u Booksi!

Šesti susret poetskog druženja s gimnazijalcima posvećen je mladim pjesnicima i svima koji to žele postati. Na tom putu svojim stihovima i savjetima pomoći će im Ana Brnardić, pjesnikinja, prevoditeljica i jedna od članica prosudbenog povjerenstva u odabiru laureata Goranovog proljeća, Goran Čolakhodžić, pjesnik, prevoditelj i dobitnik Gorana za mlade pjesnike, te Nikola Serdar, dvostruki dobitnik prve nagrade Goran za srednjoškolske pjesnike koji je za rukopis Kosa nam ne smije biti mokra pohvaljen u sklopu nagrade Goran za mlade pjesnike 2023. Boje XVI. i Klasične gimnazije branit će njihove mlade snage- dvoje pjesnikinja i pjesnika iz svake škole. Gosti će analizirati njihove stihove i pomoći im u  umjetničkom rastu. Pozvani su i svi koje zanima poezija i koji žele u njoj uživati, a još pritom ponešto i naučiti.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

 

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu