Page arrow
27.01.2023. u 20:00 @ Booksa

Pjesnikinja petkom: Refleksije i tišine

Large pjesnikinja petkom  21
Petak
20.01.2023.

Gošće prve tribine Pjesnikinja petkom u 2023. godini su Andrijana Kos Lajtman i Lana Derkač

Odlikuju se nevjerojatnim senzibilitetom zapažanja kroz poeziju, ali ponajviše onih trenutaka i detalja koji promiču običnim promatračima. Ipak, osim samog promatranja svijeta, njihova poezija odlikuje se i stalnom refleksijom i svijesti o tom svijetu, a nerijetko i suptilnom kritičnosti. 

S pjesnikinjama će Monika Herceg razgovarati o metodama pisanja, prisutnosti smrti u njihovoj poeziji, pristupu jeziku, kao i nekim dodirnim točkama njihovih poetika.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

 

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu