Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow
26.01.2021. u 12:00 @ Booksa

Učitavanje: Jana Radičević

Large jana radic%cc%8cevic%cc%81
Utorak
19.01.2021.

Na prvoj ovogodišnjoj tribini Učitavanje svoju će poeziju predstaviti i pročitati mlada crnogorska pjesnikinja Jana Radičević.

S njom će razgovarati polovica uobičajenog dvojca s Učitavanja, Vigor Vukotić, a snimku razgovora objavit ćemo ovdje na portalu 26. siječnja. 

Jana Radičević rođena je 1997. u Podgorici. Studije germanistike završila je na Filološkom fakultetu u Nikšiću, a kao studentica na razmjeni boravila je i na sveučilištima u Marburgu i Grazu. Prva zbirka poezije ako kažem može postati istina objavljena joj je 2019. u izdanju Partizanske knjige. Najmlađa je dobitnica godišnje literarne stipendije Writer of the City of Graz za 2020/21 koju svake godine dodjeljuje grad Graz.

Članica je književne grupe Forum mladih pisaca koja se okuplja u podgoričkom KIC-u Budo Tomović od 2015. godine. Za ciklus pjesama Megalodon Lantimos osvojila je drugu nagradu na natječaju Ulaznica 2017, a bila je finalistica više književnih natječaja. Objavljivala je poeziju i kratke priče u brojnim zbornicima, književnim časopisima i portalima. Poezija joj je prevedena na njemački i slovenski, a u najavi su i prijevodi na engleski, francuski i grčki.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu