Page arrow
03.04.2018. u 17:00 @ Booksa

Poezija na živo: Monika Herceg

Large poezija na zivo monika herceg fotka
Srijeda
21.03.2018.

Prvo ovogodišnje izdanje tribine Poezija na živo ugostit će Moniku Herceg.

Monika je prošlogodišnja dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike. Nagrađeni rukopis nedavno je objavljen pod nazivom Početne koordinate. Osim ove, kod nas najznačajnije nagrade koju mlada pjesnička duša može dobiti, Monika za pasom ima i drugu nagradu na međunarodnom pjesničkom natječaju Castello di Duino 2017. godine i prvu nagradu na natječaju Bal u Elemiru – Sremčevi dani 2017.

U Početnim koordinatama Monika piše o djetinjstvu u izoliranom zaseoku, životu u prirodi ili, kako kaže, „o šumi, seoskim običajima, kolinju, lisicama, promjeni godišnjih doba, kao i o nekim obiteljskim temama i traumama uz vlastito iskustvo." (Ziher.hr) Pjesničkom izražaju pomaže i znanstvena metoda, jer fizičarka Monika u pisanju teži jednostavnosti i konciznosti prirodoslovne jednadžbe.

Na tribini će Monika s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom govoriti o debitantskoj zbirci, ali i pročitati te komentirati nove, dosad neobjavljene pjesme u kojima se okreće eksperimentiranju i društvenom angažmanu. Kinetičku energiju za dolazak na tribinu pronađite u Monikinoj novoj pjesmi Sklonište za žene.
 

Poezija na živo

Tribina "Poezija na živo" predstavlja javno mjesto razgovora i autorskog čitanja poezije na kojem se ozbiljno progovara o samom pjesničkom tekstu i radu pisanja. Na ovom programu u fokus stavljamo rukopis na kojem pjesnik u tom trenutku aktivno radi. Jedan dio je pjesnikovo neometano čitanje vlastitih pjesama u formi recitala, dok je drugi razgovor o pročitanome. Autori na taj način dobiju priliku prvi puta pred publikom čitati nove pjesme i nakon toga o njima razgovarati s voditeljem i publikom, te progovoriti o nedoumicama i problemima rada pisanja poezije, kao i o društvenom, političkom i ekonomskom kontekstu u kojem stvaraju. Program vodi pjesnik Ivan Šamija.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu