Page arrow
15.06.2017. u 19:00 @ Booksa

Booksa u parku @ddz2017: Škrabica posvećena Anti Perkoviću

Large pokreta ka  krabica 026
Ponedjeljak
05.06.2017.

Škrabica je glazbeni program koji u klubu Booksa ide već sedmu godinu. Osmislio ga je i pokrenuo naš prijatelj, suradnik, susjed Ante Perković. Njemu su se ubrzo pridružili Nina Romić i Luka Belani. Čim je pokrenuo ideju, Ante je počeo najavljivati svoje povlačenje iz nje (onima koji su ga poznavali, ovo sigurno zvuči poznato) i dopustio da projekt nastavi tko želi (što također neće iznenaditi sve one koji su Antu bolje poznavali). Kad su Ante, Nina i Luka prešli na neke druge projekte, zamijenio ih je prvo Adam Semijalac (Bebe Na Vole) a danas Škrabicu uređuje i vodi Andrija Škare. Ante je zamislio da se svira samo autorska glazba, cilj mu je bio podržati nezavisnu kantautorsku scenu, stvoriti prostor za one koje se rijetko, ako ikad čuje u mainstream medijima. Naziv programa dolazi od činjenice da se ne naplaćuje ulaz, već se prikupljaju dobrovoljni novčani prilozi u škrabici, a sav novac ide glazbenicima, ili se donira onima koje glazbenici sami odaberu. Tako je sa Škrabicom bilo 2010., tako je i danas. 

Na ovom posebnom izdanju Škrabe nastupit će Nina Romić i Mika Male (bend s najviše nastupa na Škrabici), a pridružit će im se i U pol' 9 kod Sabe, bend kojem se Ante s velikim veseljem pridružio koncem prošle godine, ali nažalost, nisu stigli odsvirati više od jednog koncerta zajedno.

Sve vas pozivamo, dođite! I ponesite nešto gotovine za škrabicu.

Cijeli program Booksa u parku imate ovdje, a tu je cijeli program festivala Design District Zagreb.

Booksa u parku 2017

Booksa u parku je ono lijepo razdoblje kada se Booksa preseli u mali park, pokraj Grge i ispod breza i omorika. Program je nudio ponešto za svakoga - razgovore, promocije, druženje, mnogo književnosti i dosta glazbe. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu