Page arrow
16.06.2017. u 15:00

Booksa u parku @ddz2017: Predstavljanje "Ungoverning Dance..." Ramsaya Burta

Large ramsay
Utorak
06.06.2017.

Život, političko, odgovornost, javna dobra, od-vladati, otvoreno – ključne su riječi nove knjige Ungoverning Dance: Contemporary European Theatre and the Commons Ramsaya Burta, britanskog povjesničara i teoretičara plesa, profesora povijesti plesa na britanskom sveučilištu De Montfort. Neobično nazvana Ungoverning Dance, posvećena je dubokoj prožetosti društvenih i estetskih konvencija i formacija. Pažljivo analizirajući ključne progresivne autore suvremenog plesa od sredine 1990-ih do danas, Burt ukazuje na društvene i političke potencijale rastvaranja estetskih i umjetničkih formi koji dovode u pitanje odnose moći tako što sugeriraju mogućnosti ponovne ravnoteže socijalnog i političkog, brutalno narušene anti-društvenim trendovima. Predstavljanje je dio programa simpozija "Okret” koji 16.-17. lipnja suorganiziraju kazališni kolektiv BADco. i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Sudjeluju: Ramsay Burt, Una Bauer, Dina Ekštajn, Aleksandra Mišić, Lovorka Puk-Tomić i Iva Višak

Cijeli program Booksa u parku je ovdje, a tu je cijeli program festivala Design District Zagreb.

foto: Dance Research Studio, ('ABOUT US' Režija i koreografija: Jacky Lansley. Kustoski program: Dance Research Studio. Izvođač: Ramsay Burt) 

Booksa u parku 2017

Booksa u parku je ono lijepo razdoblje kada se Booksa preseli u mali park, pokraj Grge i ispod breza i omorika. Program je nudio ponešto za svakoga - razgovore, promocije, druženje, mnogo književnosti i dosta glazbe. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu