Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Predstavljanje knjige: 'Pustolovine Chine Iron' Gabriele Cabezón Cámare

Ponedjeljak
28.08.2023.

Domino je u lipnju u Booksi predstavio novo izdanje iz svoje biblioteke u sklopu programa Leqtira: Čitanje queera: trans-roman Pustolovine Chine Iron nagrađivane argentinske spisateljice Gabriele Cabezón Cámare.

Novitet je to koji se bavi drugačijim identitetima, onima koji u hrvatskoj književnosti još ne uspijevaju pronaći svoje mjesto, čak ni kao književni likovi. Knjigu su predstavile prevoditeljica Pustolovina Chine Iron Nikolina Židek i komparatistica Petra Požgaj, a razgovor su moderirale Ema Marača i Izabela Šegedin. Knjiga Pustolovine Chine Iron 2020. godine bila je finalist Booker Prizea, a aktivistica i spisateljica Gabriela Cabezón Cámara već godinama otvara nove prostore istraživanja queer identiteta i queer literature koristeći klasike argentinske književnosti.

Snimke drugih programa u Booksi potražite na linku.

Možda će vas zanimati
Video
05.07.2024.

Eks/poniranje: Tijana Matijević

Na Booksi u parku voditeljica tribine 'Eks/poniranje' Dora Levačić razgovarala je s Tijanom Matijević o srpskoj književnici Biljani Jovanović.

Video
26.06.2024.

Razgovor s Magdalenom Blažević

Gošća Booksine tribine bila je Magdalena Blažević, prošlogodišnja dobitnica i ovogodišnja finalistkinja nagrade tportala za roman godine.

Video
20.06.2024.

Književna perspektiva: Umreženo znanje

Druga ovogodišnja tribina "Književna perspektiva" bila je posvećena online knjižnicama i bazama podataka te platformama za razmjenu podataka.

Video
17.06.2024.

Poetomat: Karla Kostadinovski

Na devetom Poetomatu Karla Kostadinovski odgovorila je na neka važna pitanja Lare Mitraković.

Video
13.05.2024.

Poetomat: Ognjen Aksentijević

Na osmom Poetomatu dobili ste odgovore na neka važna pjesnička pitanja: što je bilo prije – pjesnik ili pjesma, koja zbirka pjesama najbolje ide uz koji dio dana, je li pjesmu lakše napisati u krevetu ili na plaži, i brojna druga!

Video
06.05.2024.

Pamćenje (o) književnosti u svakodnevici

Istraživački trio predstavio je tijek terenskog istraživanja i otkrio opće nalaze o čitateljskoj populaciji Hrvatske.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu