Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow

Nebeski svod

Book nebeski svod 300dpi

Autor: Olli Jalonen

Izdavač: Fraktura

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Kristina Špehar-Vuković

Cijena: 149,00 kn

Broj stranica: 424

Uvez: tvrdi

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Sedamnaesto je stoljeće, na obzoru se javljaju prve zrake prosvjetiteljstva, a na dalekom otoku usred Atlantika dječak Angus sanja veliki san: želi postati znanstvenik, istraživač neba i novih svjetova, baš poput znamenitog astronoma i matematičara Edmonda Halleyja. Marljivo obavlja zadatak koji mu je povjerio gospodin Halley dok je boravio na otoku Svetoj Heleni, noću bilježi položaje zvijezda, a danju broji ptice, i priprema se za dan kada će se otisnuti oceanom u veliki svijet. Život na otoku mistično je lijep, ali egzistencijalno surov, sukobi između upravitelja otoka, farmera, robova i vjerskih fanatika rastu, a nasilje zahvaća i Angusovu obitelj. Dolazi vrijeme za ostvarivanje sna i nezamislivu avanturu: noseći pismo za Halleyja o prilikama na Svetoj Heleni, ušiveno u podstavi košulje, ukrcava se u brod, skriva u košari na jarbolu te, iskusivši svu ljepotu i grubost mora, stiže u London. A onda započinje Angusov novi život...

Nebeski svod Ollija Jalonena fascinantan je pustolovni roman o vremenu u kojem su se uspostavljali temelji suvremene civilizacije, ali i dirljiva priča o prijateljstvu dječaka oštra oka, ispunjenog strašću za učenjem i željom za spoznajom istina ovoga svijeta, sa znanstvenikom koji je svojim otkrićima promijenio saznanja o nebu i Zemlji.

“Olli Jalonen na najvišoj razini donosi iznimno uspješnu mješavinu pustolovnog, znanstvenog i povijesnog romana (...). Uzbudljivo, neizmjerno pametno i profinjeno djelo predivno je ponovno mjerenje svijeta.”
(Kleine Zeitung)

“Nadahnuta, emocionalno uzbudljiva i očaravajuća priča s poticajnim, avanturističkim zapletom... Nenametljivo se bavi temeljnim dimenzijama ljudskog bića, kao i znanošću, društvom i filozofijom.” (Keskipohjanmaa)

“Jalonenov je jezik očaravajući, slojevit, zaokružen i lijep. Ritam, odabir riječi i njihov poredak mame vas na brzo okretanje stranica dok istodobno želite usporiti i uživati u njima.”
(Hämeen Sanomat)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu