Za boravak u klubu Booksa potrebno je predočiti Covid potvrdu. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow

Iskušenje svetog Antuna

Book 232332773 10158661863614263 4973667559848320394 n

Autor: Gustave Flaubert

Izdavač: Oblaci

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Ivan Čaberica

Cijena: 110,00 kn

Broj stranica: 197

Uvez: meki

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

"Htio bih da mogu letjeti, plivati, lajati, mukati, rikati, želio bih da imam krila, koru, ljusku, da pušem dim, nosim rilo, da uvijam tijelo, da se razdijelim posvud, da budem u svemu, da se hlapim s mirisima, da rastem kao biljka, da tečem kao voda, da titram kao zvuk, da sjam kao svjetlost, da se uvučem u sve oblike, da prodrem u svaki atom, da se spustim na samo dno materije - da budem materija!"

Sv. Antun, jedan od prvih kršćanskih isposnika, negdje u egipatskoj pustinji propitkuje svoj život. Ostario, pita se jesu li njegova odricanja imala smisla. U fantazmagoričnim vizijama i zastrašujućim snoviđenjima pojavljuje mu se niz povijesnih i mitoloških likova, iskušavajući njegovu vjeru; egipatska i perzijska božanstva, grčki i rimski bogovi i božice, mitske nemani i čudovišta, kraljevi, redovnici, fakiri, Buda, te na kraju sam Đavao. Svi ga nastoje uvjeriti u ispravnost svojih pogleda na svijet i nude mu bolji život jer su, kako se na trenutke čini i samom Antunu, prepoznali njegovu tajnu.

Zoran Milevoj nedavno je u Labinu pokrenuo izdavačku kuću Oblaci. Ovih dana, u biblioteci Pronađeni klasici, objavljen je i prvi naslov, Iskušenje svetog Antuna Gustava Fluberta. Riječ je o djelu koje je Flaubert triput objavljivao i prepravljao za svog života, a koje je kod nas objavljeno samo jednom, i to 1964. godine u odabranim djelima Gustava Flauberta, u izdanju Naprijeda. Za ovo izdanje korišten je prijevod Ivana Čaberice, kao i u izdanju iz 1964. godine, tek s ponekom nužnom izmjenom.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu