Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Rad panike

Autor: Goran Ferčec i Siniša Ilić

Izdavač: Booksa i MaMa

Godina izdanja: 2020

Uvez: meki

Ostalo

Knjigu možete preuzeti na ovom linku

Rad panike Gorana Ferčeca i Siniše Ilića je prvi svezak trećeg kola biblioteke Prijatelji, zajedničke edicije MaMe i Bookse.

Goranov tekst i Sinišini crteži nastali su kao dio istoimene produkcije skupine BADco., a tim radom ovaj važni i utjecajni izvedbeni kolektiv zaokružuje i zaključuje dva desetljeća svog aktivnog djelovanja.  

Ferčecov i Ilićev Rad panike je knjiga vektorâ — heterogenih silnica i smjernica na površini i ispod površine višestrukih ravni i žanrova — čiji istraživački karakter oblikuje Damir Gamulin Gamba.

Izvedbe Rada panike bile su smještene u brisanom prostoru i obustavljenom vremenu Grobničkog polja i nedovršene Sveučilišne bolnice u zagrebačkom Blatu. To su infrastrukturni prostori velikih razmjera, brzina i napona smješteni između prirodnog krajolika i tehnoloških sustava, a Rad panike predstavlja kolektivni umjetnički napor da se upravo unutar jednog takvog tuđeg i očuđenog prostora i vremena isplešu, izgovore, narišu i iskopaju paradoksalni ostaci naše vlastite budućnosti, one koja će ostati zapretena i one koja će eventualno zbiti.

Knjigu možete kupiti u Booksi i naručiti mailom na booksa@booksa.hr.

NARUČI RAD PANIKE.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu