Page arrow

U Godini čitanja

Large l odyssee belle imtelim53lc unsplash L'odyssée Belle; Unsplash.
Ponedjeljak
11.01.2021.

Vlada je odlučila ovu godinu prozvati Godinom čitanja u Hrvatskoj.

Najavila je i niz aktivnosti kojima će promovirati kulturu čitanja i omogućiti što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem, uz slogan Čitajmo da ne ostanemo bez riječi.

Realizacija je to jedne od mjera iz Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, dugo iščekivane i usvojene 2017. godine.

Do proglašenja je došlo, između ostalog, i zbog pandemije koronavirusa i činjenice da je čitanje jedna od kulturnih djelatnosti kojoj smo nužno okrenuti u takvim okolnostima.

Tijekom Godine čitanja osmislit će se i provoditi nove aktivnosti - dodijeliti nagrada za najbolju knjižaru, objaviti natječaj za najbolju video najavu knjige za učenike osnovnih i srednjih škola, proglasit će se 'ambasadori čitanja', organizirati međunarodna konferencija o čitanju, dodijeliti nagrada mladih za književnost, organizirati 'mala noćna čitanja' i druge aktivnosti, koje će doprinijeti afirmaciji čitanja.

Mnogo očekujemo od 2021. godine, pa se tako nadamo i da će sve najavljeno biti uspješno provedeno, uz trajne rezultate.

Izvor: tportal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu