Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Što nas očekuje na Zagreb Book Festivalu?

Large 343748950 752945882951675 5972893833661158702 n

Foto: Facebook; Zagreb Book Festival.

Utorak
09.05.2023.

Najavili smo Zagreb Book Festival, a sada nam predstoji proučiti detalje programa. 

Zagreb Book Festival sada već tradicionalno okuplja veliki broj gostiju koji uključuju domaće književnike i publiciste, kao i inozemne goste, a posjetitelji će svakog dana moći sudjelovati na panelima i predstavljanjima knjiga. Festival će ove godine opet biti poznato mjesto osnaživanja živog susreta, dijaloga i druženja autora i čitatelja. Ove godine održava se od 22. do 26. svibnja, po deveti put, i to pod krovnom temom Promjena.

Program se sastoji od nekoliko programskih cjelina kao što su panel diskusije, promocije knjiga, tribine i dječji program. Premijerno će se predstaviti i dva programska formata – Storytelling te Knjige i vino

Zapišite adrese: svi programi održat će se u prostoru KIC-a u Preradovićevoj 5, kao i u Knjižari Ljevak i knjižnici Bogdana Ogrizovića. Ulaz na programe je besplatan.

Svake godine posebna pozornost posvećuje se panel diskusijama, a prvog dana festivala dočekat će nas Dora Šustić, Ivana Bodrožić i Marina Vujčić koje će razgovarati o promjeni pogleda na ljubav te pokušati odgovoriti na pitanje treba li ljubav monetizirati. Kako nas promjene oblikuju i što o tome misli Damir Karakaš, moći ćete saznati u okviru programa Knjige i vino

Proteklih par godina zaista su bile izazovne za svakoga od nas. O temi anksioznosti i straha razgovarat će se sa švicarskom psihoanalitičarkom Jeannette Fischer, Natašom Jokić Begić i Monikom Herceg. Kakve promjene trebamo, pitanje je kojim će se pozabaviti Nika Kovač, Marko Tomaš i Tomislav Klauški. U još jednom friškom formatu Storytellinga Emir Imamović Pirke, Borna Sor i Nora Verde pričat će o vlastitim promjenama koje su im važne jer dobre priče važno je čitati, ali i slušati.

Gošća ovogodišnjeg izdanja ZBF-a je najčitanija norveška autorica Vigdis Hjorth, koja je za svoj roman Je li majka umrla? bila nominirana za ovogodišnjeg Bookera! Roman je šokantna i brutalno iskrena priča o najfundamentalnijim čežnjama i razočaranjima u našim životima. Svojim prepoznatljivim glasom autorica postavlja pitanje kako se pomiriti s prošlošću kad ne postoji mogućnost dobivanja zadovoljštine, a niti prihvaćanja onog što se dogodilo.

Program je zaista zanimljiv, a detalje festivala možete pronaći ovdje. Na Facebooku i Instagramu pratite sve aktualnosti. 

Vidimo se tijekom još jednog intenzivnog književnog tjedna u svibnju!

Izvor: Zagreb Book Festival

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu