Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Predstavljanje knjige 'Trg slobode'

Large novo

S naslovnice knjige.

Utorak
20.09.2022.

Svi koji žele saznati nešto više o Osijeku iz jednog drugog vremena, odnosno o predtranzicijskom gradu, kao i jednom djetinjstvu, ali i mnogo više o književnosti koja je proniknula u ta područja, dobrodošli su na promociju knjige Nenada Rizvanovića Trg slobode

Promocija će se održati u CKM Ribnjak u srijedu, 21. rujna s početkom u 20 sati i u organizaciji Kluba MaMa i Centra za kulturu mladih Ribnjak. O knjizi govore, sviraju i pjevaju Ahmed BurićĐurđica ČilićDamir ImamovićPetar MilatSiniša Pavić i autor.

Naslov i tema knjige inspirirani su Osijekom, koji je prikazan u 40 fotografija Željka Stojanovića.

"Zagledan u prostore svojega djetinjstva Nenad Rizvanović istodobno goneta vremenske taloge što su se na povlaštenim mjestima naslojili. Osječka topografija, a posebno toponimija, nudi mu raznolike pobude za emotivna prisjećanja i lucidne evokacije, a on ih znalački koristi da uobliči primjerene minijature, lirske proze melankoličnog predznaka i elegičnog tona. Album nadahnutih fotografija pretežno gornjogradskog okružja i pridravskih obala, što ih je sačinio Željko Stojanović, ponudio mu je korelative i komplemente vlastitoga viđenja. Opustjele ulice i oljuštene fasade, s tek pokojim prolaznikom, najčešće samotnikom, uvode nas u grad zaustavljenog trajanja, gotovo metafizičkih svojstava", napisao je Tonko Maroević.

Nenad Rizvanović (Osijek, 1968) je završio studij hrvatskog jezika i književnosti i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i doktorski studij Društvo znanja i prijenos informacija na Sveučilištu u Zadru. Književnu kritiku i prozu objavljuje od 1985. godine. Uređivao je više novina, časopisa i nakladničkih nizova. Dosada je objavio osam autorskih knjiga.

U srijedu svakako svratite na Ribnjak!

 
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage trg slobode 22.11.2022.

Duboko osobna verzija grada

'Trg slobode' Nenada Rizvanovića zbirka je koja se suštinski bavi intimnim značajem i ljepotom jednog grada te jednog u njemu proživljenog djetinjstva. 

Piše: Sara Tomac

Kritike
Homepage large 1848 31.01.2010.

KRITIKA 60: Nenad Rizvanović

Priča je koncipirana, kako na klapni stoji, na 'ambiciozan način', ali ta ambicioznost zahteva kudikamo više prostora nego 136 stranica koliko roman sadrži.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu