Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Novo izdanje Festivala europske kratke priče

Large 344789872 1249961865612671 3949584058830547810 n

Foto: Facebook; Festival of the European Short Story.

Četvrtak
04.05.2023.

Stigao nam je poziv na kratkopričaška druženja u lipnju!

Već dvadeset i dvije godine Festival europske kratke priče dovodi najuzbudljivija književna imena iz Hrvatske, Europe, ali i cijeloga svijeta te organizira čitanja, tribine, razgovore i povezuje kratku priču s drugim umjetnostima, a sve to u opuštenom i pomalo otkačenom ambijentu. Činit će to i ovu godinu od 14. do 18. lipnja u Zagrebu i Zadru, još jednom s najznačajnijim kratkopričašima Europe i Hrvatske.

Sve što posljednjih godina proživljavamo tjera nas da propitujemo ono što smo još do jučer smatrali razumnim ili racionalnim. Kolektivna percepcija stvarnosti uzdrmana je, a potresi, pandemija, društvene podjele, ratovi i globalna kriza u nama su (baš kao i u društvima u kojima živimo) stvorili emotivne turbulencije, cunamije osjećaja s kojima se pokušavamo suočiti, o njima progovoriti i razumjeti ih.

Ovogodišnje izdanje Festivala europske kratke priče posvećeno je razumu i osjećajima, i piscima koji ih u svojim djelima tematiziraju i prepliću na umjetnički izazovan, društveno angažiran, uzbudljiv i poticajan način.

Moćni glasovi europske književnosti poput (Shida Bazyar, Giulia Caminito, Kit de Waal, Sara Mesa, Sandor Jászberény…), zajedno s ponajboljim domaćim piscima, progovorit će o onome što nas se itekako tiče: o mjestu i vremenu u kojima živimo, o našim krizama i potresima, našim nadama i uporištima.

Još jednom, omiljena književna fešta ukazuje na potencijal književnosti da potakne individualnu i kolektivnu odgovornost, omogući nam kreativno promišljanje te procesuiranje promjena s kojima nas je suočilo krizno stanje koje ne jenjava.

Svi programi su besplatni, a organizirat će u različitim prostorima kulture u Zagrebu i Zadru, Tvornici kulture, Vintage Industrial Baru, klubu Booksa, knjižari Fraktura, Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilištu u Zadru, Gradskom kazalištu lutaka u Zadru i još ponegdje. 

Uskoro saznajte više, i to na službenoj web stranici i na društvenim mrežama festivala.

Iščekujemo detalje programa, a poziv na festival ostaje otvoren!

Izvor: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu