Page arrow
17.07.2020. u 18:00 @ Booksa

Booksa u parku 2020: Škrabica - Vedran Šuvak Šuvi

Large  uvak
Nedjelja
12.07.2020.


Koncert je odgođen zbog vremenskih (ne)prilika.

Dostojni oproštaj od ovogodišnje Bookse u parku bit će svirka u okrilju Škrabice - nakon nešto više od četiri godine u Booksu se vraća bosutski bećar Vedran Šuvak Šuvi, vođa indie-rock legendi Sleepyheads.

Proteklo je vrijeme bend proveo u radu na dugoiščekivanom nasljedniku sjajnoga prvog albuma, koji bi se uskoro trebao pojaviti na platformi bandcamp, čiji ćemo dašak čuti u skroz ogoljelom ruhu. Za razliku od prethodnoga nastupa, Šuvi u petak stiže potpuno sam, bez pratnje bratanca mu Daniela, što jamči još veću dozu intime.

Škrabicu uređuje Matej Ivušić.

Ne propustite ovu doista rijetku priliku! Vidimo se!




Evo još i pokoje što važne, što zanimljive informacije o Škrabici.

Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog mjesta gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

Škrabicu je 2010. osmislio i pokrenuo Ante Perković, a ubrzo je pozvao Ninu Romić i Luku Belanija da mu se pridruže u vođenju ovog programa. Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u ruke je preuzeo Adam Semijalac (Bebè Na Volè), a njega je pak naslijedio Andrija Škare koji je Škrabom kormilario do konca 2018. Od početka 2019. do jeseni naš najstariji i najdraži glazbeni program vodila je mlada i vrijedna Ivana Krešić, a nakon što se Ivana preselila u Prag, njen je posao nastavila jednako mlada i ništa manje vrijedna Valentina Sertić. Sada Škrabicu vodi naš dugogodišnji suradnik, suvoditelj nekadašnjeg Audio kluba@Booksa, susjed, prijatelj i povremeni DJ za rodbinu i prijatelje Matej Ivušić.

Booksa u parku 2020

Ove godine Booksa se na mjesec dana preselila u mali park, pokraj Grge i ispod breza i omorika. Program je nudio ponešto za svakoga - razgovore, promocije, druženje, mnogo književnosti i dosta glazbe... Bilo nam je divno i jedva čekamo iduću!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu